Spring naar de inhoud

Kitty Munnichs
(audio)verhalenverteller & kunstenaar

Hallo daar,

Misschien ken je me al, misschien nog niet. Ik ben Kitty Munnichs en ik ben een kunstige maker, een makende kunstenaar. Ik ben verhalenverteller, interviewer, podcastmaker, kunstenaar, schrijver, (toneel)speler én wandelaar.

Mijn wandelpad begon in Maastricht (1994), waar ik werd geboren. Ik groeide op in het Brabantse Veghel, studeerde in Utrecht Taal- en Cultuurstudies, vertrok daarna naar Groningen voor de master Journalistiek. Daarna belandde ik in Amsterdam. Ik werkte voor de VPRO (Nooit Meer Slapen en 2Doc.nl), ik maakte audioverhalen en werkte mee aan verschillende podcasts. Ik volgde de opleiding tot Chief Storyteller bij de Storytelling Academy. En inmiddels woon ik in de buurt van Zutphen, en wie weet waar ik nog meer ga belanden.

Onderweg leerde ik dat mijn interesse écht gewekt wordt wanneer projecten en verhalen een poëtisch randje hebben, er gevoelens en emoties op tafel komen en er een link is met universele thema’s waarmee iedereen te leven heeft – de liefde, de natuur, de dood. Ik leerde dat nieuwsgierigheid en enthousiasme voor mij de beste richtingaanwijzers zijn. En dat ik me altijd blij, rustig en opgewekt voel in de buitenlucht, omgeven bomen of bergen, omringd door dieren en vriendelijke mensen.

Op mijn weg schreef ik artikelen, interviewde ik en maakte ik verhalende podcasts en audioverhalen. Ook maak ik graag tekeningen, schilderijen en ander beeldend werk. Ik schrijf gedichten en verhalen, soms met en soms zonder begin en eind. Ik hou ervan te experimenteren en uit te proberen. Ook vind ik het geweldig anderen aan te moedigen en te enthousiasmeren in het creatieve proces.

En ik hou ervan te wandelen – als het even kan – in de zon.

Wie weet ontmoeten wij elkaar binnenkort (weer), daar waar onze wegen kruisen. En om dat makkelijker mogelijk te maken: ik ben het best te bereiken via mail.